További apróságok

HA2OS Ervin írja:

Tegnap (aug. 25-én, pénteken) ismét kicsit klubhanglat volt a faházban: 5MA Laci, 3FLT Tibor, 3FMR Gábor, és én, 2OS Ervin jöttük össze. Laci és Tibi leengedték a 6m-es antennákat tartó árbócot, Laci az alsó Yagi csatlakozásánál kontakthibát talált, ezt majd javítani kell.

Még a tavaszi RPi-ben levő SD kártya elszállása után rendeltem új SD kártyákat (kínából, így olcsóbb volt, HI), a héten sikerült installálni a rendszert. A faházban kipróbáltam, miután múködött mindkét kint levő RPi lappal, készítettem egy klónt. Most a szekrényben, a kassza polcán egy borítékban van a tartalék cucc, arra az esetre, ha bármi történne valamelyik eszközzel (RPi, SD kártya).
A DDNS-el kapcsolatban amúgy 5BVK Karesz is kért segítséget, így aktuális megnézni, milyen más megoldás jöhet szóba, ahol a router nem tudja ezt a funkciót, így a következő időben kicsit belevetem magam ebbe.
Vittem egy Arduino-t – miután végeztünk mindennel, ismét bebootoltuk a Linuxot, és Tibivel összeraktuk a rendszert, hogy RTTY módban QSO-zzunk. Sajnos a RIG CAT nem működött az IC 746-tal, de az FSK moduláció elindult, és venni is tudtunk (Fldigi). Egy állomás visszajött, de valamit elnyomtunk, és sajnos a QSO nem jött össze. Utána még egyszer átnéztünk mindent, pár dolgot finomítottunk, és máris működött. Viszont alig volt állomás, akit hallottunk, annyit írt, hogy nem tudja demodulálni a jelünket. Próbáluk REV módban is, de úgy sem jött össze.
Szeretnénk kideríteni, mi a hiba, elhatároztuk, hogy pár dolgot fejlesztünk az állomáson, és megpróbálunk a szeptemberi CQ-WW-RTTY versenyen elindulni. Ha bárki szeretne beszállni, légyszi jelezzen!

73, Ervin
HA2OS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük