HF CHAMPIONSHIP

2024: HGØHQ 15m CW

HA5MA írta még a verseny előtt:

Most szombaton versenyzünk a faházból, a 21 mega CW lesz a reszortunk a HGØHQ csapatában…

…Van két jó antennánk, az FT1000MP Mark V-el fogunk dolgozni és a 2xGU81-es végfokkal, 1,5KW-al. Vigyázni kell a javított trapokra a TA34-ben.

HA2OS beszámolója:

Állomásunk és kollektívánk idén ismét azt a megtisztelő felkérést kapta, hogy részt vegyen a rövidhullámú világbajnokságon, mint a magyar HQ csapat tagja. Teljesen új élményként a 15m CW-t kaptuk, azt hiszem mindenki legnagyobb megelégedésére – elvégre a 21MHz elég jól megy mostanában, a CW meg szinte mindenkinél a preferált üzemmód. A résztvevők listája (az állomáson történő megjelenés sorrendjében):
HA5MA Laci
Tamás (Kovalcsik)
HA5BMS Sándor
HA2OS Ervin
HA3FLT Tibor
HA5OV Péter

Tamás kerti munkavégzéssel segítette a csapat munkáját, aztán délután magunkra hagyott bennünket. Sándor és én kezdtük a versenyt, felváltva 2 óránként. Nagyon nagy pörgés volt, bőven 100 QSO/óra átlag fölött voltak még késő este is. Közben Laciék csiholtak tüzet, és most rendhagyó módon nem bográcsoztunk vagy szalonnát sütöttünk, hanem fóliába csomagolt csirkét, és mellé mindenféle, azzal megpárolt zöldséget készítettünk, ami meg volt dobálva egy kis kolbásszal, mindez a kellemes parázsban sült össze (lásd a fénykép).

A két antenna nagy segítség volt, nem kellett forogni, gyors átkapcsolásokkal lehetett váltani az irányok között. Éjjel is ment még a sáv. Hajnalban a GU81-es PA tápegysége úgy gondolta, hogy neki is elege van ebből a melegből, és most egy picit nem akar tápegységeskedni. Így Tiborék átálltak a K3 mellé rendszeresített félvezetős végfokra. Reggel megjött Péter, aki Tibort váltotta, végül Laci fejezte be a versenyt.

1844 QSO lett a vége, a logot most a HQ csapat koordinátorának, HA8EV Péternek küldtük, aki időközben már be is küldte az összesített logokat – sőt, már a raw scores elérhető.

Ez alapján a magyar csapat a 10. jelenleg, bár izgulós időszak jön, mert 460e pontot könnyen el lehet bukni pár szorzóval.

73, Ervin
HA2OS


 

3 gondolat erről: „HF CHAMPIONSHIP

2024: HGØHQ 15m CW

  1. Gratula a csapatnak.
    Sri nekünk nem adataik meg az utóbbi időben ez a lehetőség !
    De azért mi is hoztuk a formánkat. Mármint a HG7T Contest Station.
    További sok sikert
    Vy73/DX Tibi 7tm

  2. Szia Tibi, gratulálok a kategóriagyőzelemhez!
    1 M2LP HG7T HA 4,094,250
    GL 73!

  3. Szia Tibi, gratulálok a kategóriagyőzelemhez!
    1 M2LP HG7T HA 4,094,250
    GL 73!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük