Spiderbeam leszerelés

A bejegyzést írta HA2OS Ervin os

Sajnos január elején, a HA DX előtt nem sokkal a Spiderbeam ismét megsérült. Mivel az időjárás kegyes volt és jelentkező is akadt, a hétvégén (február 6.) nekiláttunk leszedni.
Jelenlevők: 5BVK Karesz, 5MA Laci, DH7KU Csaba, 2OS Ervin. Karesz és Laci lentről segítették és irányították a műveleteket, Csaba és én felkúsztunk a verőfényes napsütésben kicsit megcsodálni a kilátást.
A leszereléshez egy csigát erősítettünk fel, ami fent is maradt, mivel kell majd a visszaszereléshez is. A februárhoz képest lent kellemes időt fent másképp éreztük: erős szél volt, és jóval hidegebb. Csaba keveselte a magasságot, pár hete még a DL1A 40m-es antennáját szerelte 60m magasságban, ez a 20m magasság neki csak egy laza ugrás volt, HI!
Kicsit megszenvedtünk az összegabalyodott elemekkel és tartókkal, de körülbelül 1.5 óra küzdelem után lekerült az antenna.
Jöhet a földfelszíni javítás és mehet vissza – bár az előrejelzések szerint az időjárás ezt nem fogja engedni már februárban.
Utána rendbetettük a málnaPC-t, kapott egy új SD kártyát, mivel a régi teljesen tönkrement – TNX Csaba!

Apró megemlékezés: közel 1 éve csatlakoztam a klubhoz, ennyit kellett várni az első toronymászásra. Igyekszem a következőt nem ennyire elhúzni, HI!

A képeket 5BVK Karesz készítette.
73, Ervin

One thought on “Spiderbeam leszerelés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük