Oszlopfestés

HA5MA Laci írja:

Vasárnap hárman elkezdtük a maradék két oszlop festését. Ezek az Ultrabeam és a 7 megás kvád oszlopai, amik még a második réteget, a sárga festéket viselik. Ez már sokkal jobb festék volt, mint az eredeti szürke, kevesebb is a rozsda rajtuk. A tavaly lefestett, szürke TA34-es és URH oszlopok nagyon rozsdásak voltak már. A nemrégi beszerzésű sötétkék festéket már nem szabad tovább tartogarni, állás közben is tönkremenne. Ez eddig a legjobb minőség, sokáig ki fog tartani. A festékünk mennyisége elég lesz, marad is.

Ervin, HA2OS, Viktor, HA7WA és én, HA5MA mentünk fel vödreinkkel tegnap megkezdeni a munkát. HA3FLT Tibi is kijött, helyreállított egy kidőlt beverage oszlopot és fényképezett. Fenn eléggé fújt a szél, de kellemes időnk volt. Smirgli, drótkefe, rozsdamaró volt a vödrökben. Az Ultrabeam oszlopot aztán festeni is sikerült a tisztogatás után a felső 3 méterig. Itt nehézzé válik a ténykedés, nagyon szűk a lábnak a hely még egy-két méteren keresztül. Ez a jövő nekifutásra maradt. Ervin és Viktor dolgoztak itt.

A kvádos oszlopot én lekezeltem az alsó öt méterig. A maradékot még a hátköznapokon befejezem, a hétvége valamelyik napján felülről elkezdem a festést is. Itt még festés előtt a forgató alatti szögvasakat is rendbe kell tenni, kicserélni az egyiket, ami törött. Négy pont helyett csak három tart.

Folyt. köv.!

73 : Laci, HA5MA

Nézegessétek HA3FLT Tibor képeit:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük