Oszlopfestés

Mióta az állomás négy, többé-kevésbé egyforma acéloszlopát a 80-as években felállítottuk, talán csak egyszer lettek újramázolva. Az évtizedek nyomot hagytak, a rozsdásodó szerkezetek újrafestése régóta aktuális.
Úgy látszik, eljött az idő:

Ervinnel ma végre nekiláttunk a TA34 és az URH oszlopok rozsdátlanításának és festésének.
Ervin csinálta az URH-t és a festéssel eljutott felülről kb 4 méterig, ameddig a cső az oszlopban tart. Nagyon jól néz ki, az én képeim nem jól adják vissza a lényeget, hátha Ervinéi jobbak lettek.
Én a TA34-est végig ledrótkeféztem, smirgliztem ahol kellett és RO55-el lekentem.
Kedden ráérek és kimegyek a festést elkezdeni. Remélem tartós lesz és ráérünk csak 20-30 év múlva átkenni.
73 : Laci

Az URH oszlopot kaptam, miután közel 50 perc késéssel kiértem – köszönhetően a Pápa látogatásának az M0 összes hídja le volt zárva…
A tetejétől indultam, először lekezeltem rozsdaoldóval, ill. ahol kellett drótkefével. Látszik, hogy a cső beeresztett részén az oszlopon belül alig van hely, ott a rozsda-oldózás még csak-csak ment, de később a festés iszonyat kínszenvedés volt. Eleve alig lehet azokon a tartókon állni, közben forgolódni és festeni a szűk helyen… Sajnos ezért a festés jóval több ideig tartott, mind a felületkezelés. Utóbbi nem volt egészen 1 óra, a festés viszont valamivel több, mint 2.
Elég kemény volt a fenti rész, szerintem lejjebb már könnyebb lesz, jobban elfér a láb, és könnyebb állni – ill elfogyott lefelé a cső, csak magát a keretet kell majd festeni. Szerintem elég impozáns lett, HI!
73, Ervin

Ecset van még, lehet beszállni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük