BÚÉK 2017

A bejegyzést írta HA5LV Viktor

 

December 27-én sikeresen elbúcsúztattuk az óévet.

A faházas buli előtt – immár hagyományosan – meglátogattuk HA5MO Lajost.

A kölcsönös jókívánságok és koccintás után már nem volt akadálya, hogy visszatérjünk a faházba és megkezdődjön a szokásos ünnepség.

A tájfunszerű szélvihar ellenére sikerült megfőzni a bográcsos pörit, ettünk, ittunk, jól mulattunk.

HA5NB Gabi írja:

Szerintem igen jól sikerült a buli, – én legalábbis jól éreztem magam. Reggel, mint első befutó, volt alkalmam kiélvezni a friss gyömrői levegőt, de úgy  10 óra körül már levehettem a télikabátot, miután minden fellelhető fűtőtestet beröffentettem. Viktor és Laci bevásárlás ürügyén otthagytak: ha mindenáron kusózni akarok, dugdossam össze az interfészt összes madzagját, a rédiót és a végfokot. Végül ez telefonos segítség kérése nélkül sikerült és a HA45KKC hívójel megjelent az éterben 🙂 14 megán cékúzgattam. Hétköznap lévén, nem volt valami nagy pájláp, de azért jövögettek. Estefelé áttértem 7 megára: fantasztikusan szólt a quad! Bocs, hogy többnyire csak a hátamat láttátok, de ezt nem lehetett abbahagyni 🙂 Végül összejött vagy kétszáz-egynéhány QSO. A pörkölt elkészítése Viktor és Jóska jóvoltából a cunami ellenére is sikerült, nagyon finom lett! A másfél kiló tészta kissé túl lett méretezve, a maradékból egy szomáliai falu még jóllakott volna 🙂 A fináléra, mint kemény mag, maradtunk öten: Pistike, Zsike, Jóska, Laci és én. A többiek megszöktek, hogy ne kelljen szállásdíjat fizetni 🙂 Lacival jóval éjfél után még „remetéztünk”. Pontosabban: igyekezett megválaszolni az ezzel kapcsolatos számos buta kérdésemet :-). A remete klassz dolognak tűnik. Használni fogom, ha majd sikerül felnőnöm a feladathoz.

HA5MA Laci:

Én még megörökíteném a blogban Zsike ecetes halát és Feri sajtos roládját!

HA2OS Ervin így látta:

Idei évben is sikerült összegyűlni a már tradícionálisnak számító előszilveszteri “bulira”. Sajnos nem volt teljes a “kötelezően” ilyenkor megjelenő csapat, így is szép számmal megjelentünk: 1AS Zsike, 7JDU Jóska, 5BVK Karesz, 5BVG Gábor, 7CR Miki, 5LV Viktor, 5MA Laci, 5NG Gabi, 5AHX Pistike, 7WA Viktor, 4BF Feri, és jómagam, 2OS Ervin.
Gabi ért ki legelőször, az ő érdeme a kellemesen meleg faház. Ennél is lényegesebb volt a pörkölt és a tészta, ami Viktor és Karesz vezetésével készült. A pörkölt a viharos idő miatt majdnem elmaradt, de szerencsére egy rutinos (és éhes) amatőrnek nem jelentett gondot a tűzrakóhely védelemmel történő ellátása, így délutánra szerencsésen az is elkészült.
Közben a faházban kellemes beszélgetések indultak, valamint 7WA remetéjét próbáltuk kollektíve életre kelteni. A nap végére ez is összejött, igaz, csak részlegesen. Közben a HA45KKC hívójel is aktivizálódott, Gabibak és Gábornak köszönhetően.
Mivel ilyen szép számmal összejöttünk, sikerült a kötelező jogi procedúrákon is túlesni: ismét elfogadtuk az alapszabályt, remélhetőleg semmi sem ment meg minket a bírósági bejegyzéstől.
A nap végére a társaság nagy része hazament, de így is minden ágyra jutott egy ottmaradt, HI!DX-ekben gazdag boldog új évet mindenkinek!

 

Kívánunk mindenkinek egy jobb, boldogabb újévet.

BÚÉK 2017!

Hajós 2016

A bejegyzést írta HA5LV Viktor

Most, a fáradalmak kipihenése után még egyszer köszönjük meg HA8ZO Karcsinak, 8VK Jóskának és természetesen a többi 8-as segítőnek a gavalléros vendéglátást, a programok szervezését, a fantasztikus ellátást, a gondoskodást, figyelmet, türelmet.
Megettünk, megittunk mindent, remélem nem okoztunk nagy gondot és a szomszédok előbb-utóbb megbocsájtják az éjszakába nyúló hangoskodást.
Sajnálom, ha hamisan nótáztam, majd veszek énekórákat 😉 .
A citera segített volna 😆
Azt hiszem, felköthetjük a gatyánkat, ha ezt a vendéglátást viszonozni próbáljuk.

Beszéljenek a képek:

Néhány komment a résztvevőktől:

*
Köszi Karcsi a vendéglátást, Nagyon kellemes volt…
*
Nagy szerencse hogy nem készült audio anyag.
Egy idő után ugyanis “valami oknál fogva” elment az oly szép hangom…..
Remek társaság, remek hangulat, nagyszerű találkozó volt!
Köszönöm a szervezőknek!!

Szarvas 2016

A bejegyzést írta HA5LV Viktor

A találkozó sikerét és hagyományosan jó hangulatát az sem tudta elrontani, hogy az idén szeptemberre tolódott és ezért – vagy másért – feltűnően megcsappant a résztvevők száma.

Akikkel találkozni akartam, mind eljöttek. A szeptemberi nyárban a Körös vize meleg, a csapot sör hideg volt.

Az meg nemigen zavart, hogy az árusítók nagyobbik része pár száz méterrel a táboron kívülre szorult, nem igazán vásárolni mentem.

Nézegessetek pár képet:

 

Így sotázunk mi 32x32

A bejegyzést írta HA5MA Laci ma

Szombaton, február 27-én HAØHW Laci meghívására HA4DX Tomi elvitt Püspökladányba a HAØKHW közgyűlésére.

Előadást tartottam a SOTA mozgalomról és benne a mi aktivitásunkról.

YOTA előadást is hallhattunk a HA7KLJ-s fiatalok tavalyi olaszországi szerepléséről.

Nagyobb a klub jóval a miénknél, honlapukat érdemes megnézni : http://www.c3.hu/~ha0khw/

Társult velük a karcagi HA7KLJ a fiatal operátoraival, akik lassan morzézni is fognak. Működik a módszer, a mikrofontól a billentyű felé vezet az út.

Érdekelte a társaságot a SOTA, kérdezgettek a szünetben. Talán több chaser-re számíthatunk legközelebb. Megmutattam a fontosabb web-helyeket is.

A gyűlés egy üdülő éttermében volt, ebéddel zárva.

Dezső, ØEK készített hangfelvételt a SOTÁ-ról, YOTÁ-ról, azok talán bekerülnek a Hajdú QTC-be.

73 : Laci, 5ma

 

A Hajdú QTC felvétele:

BÚÉK 2016

Szép számmal összegyűltünk, elbúcsúztattuk az óévet. Megfőztük és megettük a menetrendszerű csülökpörköltet, valamint a sok finom sütit.

Megtartottuk az aktuális közgyűlést, HA5AHX Pistike, mint leköszönő klubelnök beszámolt, javasolt és lemondott. HA5MA Laci személyében megválasztottuk az új elnököt, a vezetőség tagja mától HA5AHX Pistike és HA5LV Viktor. Éljen.

Koccintottunk az új elnök, az új vezetőség, a megjelent és meg nem jelent tagok, a magyar rádióamatőrök és világ rádióamatőreinek egészségére és természetesen a (remélhetőleg) boldog újévre.

Aki nem volt ott, bánhatja.

 

Szeretettel köszöntjük tagjaink közt HG7WAV Viktort.

5wav