Levél a karanténból

Már fél nyolc volt helyi időben március 23-án, mikor ránéztem a Sotawatch-ra és láttam VK3HN-t frissen beírva a közkedvelt 7032 KHz-en, természetesen távírón.

Vannak még csodák, gondoltam, és bekapcsolván a Remetét, meghallgattam a frekit a gyömrői kváddal odafordulva hosszú úton nyugatra.

A hívó VK állomásokat hallottam is szépen a fű alatt, de érthetően. VK3HN Paul-t persze nem, ez túl nagy csoda lett volna, mert csak 5 wattal adott, mint később kiderült.

Az sdr-eket felkerestem és hamar találtam is egyet Adelaide-ből, amin szépen 559-el szólt.

Meg is hívtam rögvest a biztonság kedvéért a végfokkal, 1kW-al.
Egy QRZ után le is vette a hívójelemet és meglett az összeköttetés. A riport és a bemutatkozás után rögtön mondtam is neki, hogy sdr-el veszem, mert egyébként hihetetlen lett volna az összeköttetés.

Délután kaptam tőle egy ímélt, majd váltottunk még néhányat. Megkérdezte, hozzájárulok-e, hogy feltegye a videót a Youtube-ra, amiben szerepelek, mint DX-hang az ausztrál hegyen. Persze, hogy örültem, eszembe jutott Janus Pannonius hexa- és pentametere :

Sokra becsülnek már, a hazám is büszke lehet rám,
     Szellemem egyre dicsőbb, általa híres e föld!

Itt látható a videó :

Paul többi videóját is nézzétek meg, mert szép dolgokat épít!

73 : Laci, HA5MA

One thought on “Levél a karanténból

  1. A terjedés útvonala a hosszú úton történt a rajzzal ellentétben. Legalábbis a kváddal arra fordultam, mert délelőtt ez a szokásos irány Óceánia felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük