Újra fent a

HA2OS Ervin írja:

Még a nyáron az egyik viharban sérült meg ismét a Spider, az egyik boom kicsúszott a helyéről. Akkor le is szereltük, de nem igazán tudtunk foglalkozni a javítással.
A leszerelés óta eltelt sok idő, közben a beszerzett kaszával több lépésben elindult a gaztalanítás, így a terep szépen tisztult – már hozzá lehetett férni az antennához, HI!A héten 5MA mint földi kiszolgáló személyzet összerakta a Spidert, szombatra pedig sikerült néhány tagot mozgósítani, így reggel elkezdtük a visszaszerelését: 5MA Laci, 3FLT Tibi, 3FMR Gábor és 2OS Ervin.Miután átvittük a szántóra az antennát, még pár elemet feszíteni kellett, mert eléggé lógtak. Én másztam előre a toronyba, feljött a csiga és pár kellék. Laci mászás közben igazgatta, a többiek a csigával húzták, én fentről irányítottam. Elég simán feljutott a tetőre, és könnyen vissza tudtuk tenni a helyére. A korábbi konfigurációhoz képest annyit változott a rögzítés, hogy arra a csavarra, amin fordul, nem tettünk a cső és az U profil közé anyákat, mert leszereléskor mindig gondot okoztak.

Néhány oda-vissza forgatás, majd mérés után elégedetten nyugtáztuk, hogy végeztünk. Az egész alig volt 1.5 óra.

Utána Laci még felmászott a 6m-es betekert toronyba, és leszedte a WARC dipólt – mindegyik sávon 5 körüli SWR-t produkált, ez lesz a következő javítani való.

Reméljük, hogy tavaszig kibírja minden antenna, és az induló “versenyszezonban” csak azzal kell foglalkozni, hogy ki mikor ül bent, HI!

73,
Ervin – 2OS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük