VHFREG1 50MHz contest

HA5MA Lacival és HA5NB Gabival meghívást kaptunk a Nagy-Hideg-hegyi verseny-QTH-ra.

Királyréten találkoztunk, ide érkeztek vendéglátóink  HA5HK Bandi és HA7RF DeFo (Jóska) is kissé megkésve – lyukas gumival. Rosszul kezdődik.

A Nagy-Hideg-hegyi útra csak engedéllyel szabad behajtani, így átpakoltuk a felszerelést a turistaház buszába és felkocsikáztunk a turistaházba, ahol a kirámolás után frissítőket fogyasztottunk, megebédeltünk, majd áttalicskáztuk az egész cuccot a közeli síházba.

 

Bandi és DeFo hozzáfogott az antennatelepítéshez, mi Lacival kialakítottuk az állomást. Szokatlan módon minden kész lett jóval a verseny kezdete előtt, beleértve a hangfájlokat, az internet-hozzáférést és a CW-SSB message-k beállítását. Mi is beszállhattunk az antennázásba, de fel kellett öltöznünk, a hegyen nyoma sem volt a síkvidéki kánikulának.

Elkezdődött a 24 órás verseny, jó tropo és hullámzó Es terjedéssel. 4 óránként váltották egymást a párok, Lacival nekünk jutott az éjfél-hajnali 4 óra szegmens, nyugodtan kihagyhattuk volna, a hajdani néphadsereg naposasztal melletti asztalraborulós-szundikálós éjszakái jutottak eszünkbe.

Hajnalra igazán lehűlt a levegő, még egy kis fűtőtestet is be kellett kapcsolni.

A HG5C végül 545 187 ponttal zárt, sikerült túllépnünk az 500 QSO-t (duplák nélkül 485).

Első VHF-megméretésnek  nem is rossz, elhatároztuk, hogy a legközelebbi versenyen kipróbáljuk a gyömrői 5+5 array-t.

Köszönjük vendéglátóinknak a meghívást, a sok segítséget, barátságot.

73! Viktor HA5LV

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük