Már megint a spider

HA2OS  írja: 

Az idei tél sem múlt el ónos eső és fagy nélkül, és a Spiderbeam ezt sem bírta ki. Apró érdekesség, hogy 1 nap híján tavaly ugyanekkor kellett leszerelni ugyanezen ok miatt (akkor február 6-án, egy szombati nap történt a leszerelés).
Ketten kezdtük meg a munkálatokat: 5MA Laci és jómagam (2OS Ervin), 5NB Gabi később csatlakozott hozzánk. Laci a szél és a hideg mellett megküzdött az antennával is: nagyon összegabalyodtak az elemek, és a tartó kötélzet. Néhány helyen el kellett vágni ahhoz, hogy le tudjuk ereszteni. Mintegy két óra küzdelem után ezt sikeresen abszolváltuk. Felmerült közben, hogy érdemes-e a Spidert visszatenni, persze ez Lacinál minden bizonnyal csak a környezet okozta sokk miatt volt, HI! Viszont valamit mindenképp ki kell találni, hogy a jövőben valahogy elkerüljük az ilyen eseteket. Idén sokkal több csövet kell cserélni – a kár mértéke még nem ismert, a felmérés folyamatban.
73, Ervin
HA2OS

Laci meg is rendelte a javítóanyagot:

One thought on “Már megint a spider

  1. Szerencsére csak a rengeteg csomót kellett odafönn kibontani, az elvágásokat megúsztuk! Megvan a teóriám a csövek szétcsúszásának meggátlására.
    4 csövet kell pótolni, kell egy tekercs kevláros felkötő spárga.
    Semmi sem szakadt el, a jég súlyától csúszhattak szét az egymásba dugott csőtagok. Amikor már alig tartották egymást, a vékonyabb fal felhasadt.
    Nehéz volt odafenn, a rögzítést is ésszerűsítem a visszatételkor.
    73 : Laci

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük