BURABU 2018

Csepelen épül a birkózócsarnok, mi Kőbányán birkóztunk az esővel.
Az új helyszín semmivel sem rosszabb, mint a régi volt, köszönjük a szervezőknek az áldozatos munkát.

Gratulálunk rádióklubunk díjazott versenyzőinek.

Délután a hagyományoknak megfeleően Gyömrőn folytatódott a bugi – rekordgyanús létszámmal.

Köszönet a szakácsnak!

HA1AD, HA1AS, HA1UK, HA1US, HA2OS, HA5BVG, HG5BVK, HA5GY, HA5KJ, HA5LV, HA5MA, HA5NB, HA7CR, HA7JDU, HA7MF, HA8ZO.

Kifelejtettem valakit?

Bordányban jártunk

HA7NB Gabi még július 19-én írta a klub levelezőlistájára:

Sziasztok!

 A bordányi találkozó az idén augusztus első hétvégén, 4-én péntek és 5-én szombat között lesz...Állítom, a bordányi találkozó az összes közül a legjobb!
Voltam máskor is, Lacival tavaly nagyon jól éreztük ott magunkat.
Gyönyörű, kulturált környezet a Faluház területén. Komoly RH amatőrállomás végfokkal, forgatható quaddal annak, aki kusózni is szeretne. A rendezők rém aranyosak, csak vigyázni kell, hogy nehogy már a legelején leitassanak :-) Persze börze is van, nyitott területen és fedett helyen is. Büfé finom hideg csapolt sörrel. Tavaly egyik nap (ingyen) halászlét kaptunk, melyet egy horgászattal is fertőzött amatőrtárs követett el mindenki örömére, másnap (szintén ingyen) helyben, bográcsban készült birkapörköltet!
 A találkozó területén lehet sátorozni, van hely bőven, de 10 perc sétával lehetőség van egy panzióban is szállást kapni. A panzió gyönyörű, igényesen berendezett, tiszta és nem túl drága. A panzió épületében van egy étterem, ahol irdatlan mennyiségű adagokat adnak. Az ételek-italok nagyon finomak és az árak is szolidak. Érdemes ott vacsorázni.
Én mindenképpen megyek...
73, Gabi HA5NB

Mivel idén úgy alakult, hogy nem mehetek Szarvasra, ez a reklámnak sem utolsó levél nálam (is) elérte célját, gyerünk!
HA5MA Lacit se kellett győzködni, végül hármasban indultunk péntek délelőtt a cél felé. Tán ezek voltak az idei nyár legmelegebb napjai, a Dél-Alföldön tetőzött a hőfok, de bennünket ez sem zavart igazán.
A valóban ideális Vadgesztenye-panzióban ebédeltünk a “kádékúsokkal” és más kedves ismerősökkel együtt, a 24 fokosra hűtött étteremből alig akartunk kimenni.

A találkozó helyszínén egyre gyűltek a régen látott barátok, ismerősök. Megérkezett a büfé is,  akinek sok volt a hőség, kerti öntözővel vagy hideg sörökkel, fröccsökkel hűthette magát.

A szervezők, házigazdák hibátlan babgulyással vendégeltek meg bennünket, megállt benne a kanál.

Estére sem hűlt az idő, sőt a hangulat egyre fokozódott, és amikor előkerült egy szaxofon, senki sem állíthatta volna meg az éjfél utánig tartó mulatozást. Most is be vagyok rekedve 😉

Másnap reggel ismét sokan érkeztek a börzére, a büfében a bográcsos birkapöri vagy a flekken mellé már inkább a kóla és az ásványvíz fogyott, hiszen a legtöbben vezetni kényszerültek.

Miután illendően megköszöntük a szervezőknek a sok fáradozást és a gavalléros vendéglátást, mi is kocsiba ültünk és hazatértünk.

Én először jártam Bordányban, megfogott a családias hangulat, a baráti légkör. Nem voltunk sokan, de aki ott volt (a “kemény mag ott volt”), jól érezte magát.

Aki nem volt ott, bánhatja. Ha tehetem máskor is eljövök, nektek is ezt ajánlom.

Mikor eszembe jutott, a telefonommal fotóztam, meg néha videóztam is, nézegessétek szeretettel:

 

73! Viktor HA5LV

 

BURABU után

A megszokott helyszínen talán ez volt az utolsó BURABU, ezért vagy másért, de nagyon sokan eljöttek, nagyszerű alkalom nyílt a régi vagy még régebbi ismerősök, barátok hátának meglapogatására.

Délután a hagyományoknak megfelelően a faházban gyülekezett a tagság és néhány kedves vendég. Bográcsos sertéspöri, hideg sör.

A résztvevők:

HA2OS HA3FMR HA5BVG HA5BVK HA5GY HA5KJ HA5LV HA5MA HA5NB HA7MF HA7WA HA8VK HA8ZO.

 

HA5BVG itthon

Gábor barátunk hazalátogatását szabadtéri grillpartival készült megünnepelni. A felhőszakadás végül bekergetett bennünket a házba, de a jó hangulatot a rossz idő sem rontotta el, az evés-ivás, kvaterkázás nem maradt el.
Kedves Gábor, köszönjük a megvendégelést. Gyere gyakrabban!

Javítás

DH7KU Csaba ismét itthon.
HA5MA Laci írja:

Az elromlott SD-kártya miatt nem mentek a kamerák és a Remete. Ervin megoldotta, véglegesen majd a jövő héten és tartalék kártya is lesz kinn hasonló esetre.

Utána számítógép börze alakult a kép szerint, délig beszélgettünk Csabával.

73!

Hajós 2016

A bejegyzést írta HA5LV Viktor

Most, a fáradalmak kipihenése után még egyszer köszönjük meg HA8ZO Karcsinak, 8VK Jóskának és természetesen a többi 8-as segítőnek a gavalléros vendéglátást, a programok szervezését, a fantasztikus ellátást, a gondoskodást, figyelmet, türelmet.
Megettünk, megittunk mindent, remélem nem okoztunk nagy gondot és a szomszédok előbb-utóbb megbocsájtják az éjszakába nyúló hangoskodást.
Sajnálom, ha hamisan nótáztam, majd veszek énekórákat 😉 .
A citera segített volna 😆
Azt hiszem, felköthetjük a gatyánkat, ha ezt a vendéglátást viszonozni próbáljuk.

Beszéljenek a képek:

Néhány komment a résztvevőktől:

*
Köszi Karcsi a vendéglátást, Nagyon kellemes volt…
*
Nagy szerencse hogy nem készült audio anyag.
Egy idő után ugyanis “valami oknál fogva” elment az oly szép hangom…..
Remek társaság, remek hangulat, nagyszerű találkozó volt!
Köszönöm a szervezőknek!!

Szarvas 2016

A bejegyzést írta HA5LV Viktor

A találkozó sikerét és hagyományosan jó hangulatát az sem tudta elrontani, hogy az idén szeptemberre tolódott és ezért – vagy másért – feltűnően megcsappant a résztvevők száma.

Akikkel találkozni akartam, mind eljöttek. A szeptemberi nyárban a Körös vize meleg, a csapot sör hideg volt.

Az meg nemigen zavart, hogy az árusítók nagyobbik része pár száz méterrel a táboron kívülre szorult, nem igazán vásárolni mentem.

Nézegessetek pár képet:

 

BURABU után

Hagyományainkhoz híven ma is összejöttünk a gyömrői faházban egy bográcsos vacsorára, hogy egy-egy sör mellett beszélgethessünk a réglátott ismerősökkel.
A monszunszerű eső megvárta, míg elkészül a pörkölt, így a hangulatot nem tudta elrontani, bár volt, aki elázott.


HA7WA Wiktor futásban (HA4BF felvétele)


Rázza, de -reméljük- nem árt neki